Jaja jullie horen het van ons wel vaker, wat een schitterende zonsondergang! Maar echt waar mensen, dit keer was hij wel heel spectaculair! En ik ben heel blij dat ik het fotografiesmoesje, “ach, morgen weer een nieuwe zonsondergang” niet heb hoeven te gebruiken ;). Dat je dan ook in de ochtend wordt getrakteerd op een spektakel is ons nog nooit gebeurd. Maar dat is voor een volgend blog-bericht.
Het begon allemaal in de middag:

Thuis zijn we bezig met een een korte video, gewoon voor de plezier en interesse voor videografie. Naar buiten kijkend zien we schitterende luchten voorbij komen. Machtige Hollandse stapelwolken zoals je die maar af en toe verschijnen in Nederland. We stoppen met de video en gaan ons voorbereiden op een mooie sessie avondfotografie. Milan is in de ochtend al op pad geweest met zijn neef Julien, een videografie addict in wording. Frank voelde zich niet goed en had de ochtendsessie overgeslagen, hij baalt flink, want de ochtend was werkelijk schitterend! Dat gaat hem niet nog een keer gebeuren. Kijkend naar de zonrichting kiezen we voor de locatie Kop van Zuid. De Bosten & Seattle is af en die hebben we nog niet op de foto. Omdat Rotterdam zo snel groeit kan je vaak dezelfde locaties fotograferen en de ontwikkeling van de stad foto voor foto terugkijken, erg tof!

Julien besluit ook mee te gaan en met zijn drieën lopen we richting de locatie. Onderweg zien we overal plassen liggen. In combinatie met zonsondergangen zijn de composities eindeloos. Snel hebben we een compositie gevonden en we zijn tevreden. Door oneffenheden in het pad onstaat er aan de linkerkant in gelijk ritme een stukje droge straat in de plassen, daarnaast zie je in de plassen de Erasmusbrug weerspiegelen. Polarisatiefilter erop om te zorgen dat alles prachtig weerspiegelt in het water, en aan de slag.

De zon begint te zakken en we worden getrakteerd op een werkelijk unieke zonsondergang. De lucht staat in vuur en vlam en alles weerspiegelt magistraal in de plassen. Een combinatie van diep rode en oranje tinten zorgen voor zeldzame herfstzonsondergang. De zon gaat onder en gelijk merken we dat het herfst is…..Hagel! We pakken snel onze spullen en rennen met een grote glimlach door de hagel naar huis. Want zelfs hagel kan de grijns niet van ons gezicht halen na zo’n prachtige zonsondergang!

Deze foto aan je muur? Bestel hem hier !

PS: Onze Prachtig Rotterdam kalender is uit! Een leuk klein cadeau voor in de zak of onder de boom 🙂