Laten we eerlijk zijn, het was niet echt de mooiste zomer. Regen, regen en nog eens regen. Gelukkig laat Rotterdam zelfs in slecht weer zien dat ze een schitterende stad is. Deze foto is gemaakt aan het begin van de zomer.
Het is vrijdagavond en ik zit gezellig met vrienden een biertje te doen op de bank bij mij thuis. Ik kijk naar buiten en zie beetje bij beetje een gaatje ontstaan in de lucht, zenuwachtig blijf ik naar buiten kijken. In mijn hoofd gaat van alles om, “wat als het zonnetje erdoorheen komt” en “waar ga ik dan staan”. De reflecties van de plassen en de natte gebouwen zorgen voor een schitterend kleurenpallet. Maar helaas kan ik niet weg, mijn vrienden zitten bij mij thuis… ik heb ze tenslotte zelf uitgenodigd.

5 minuten later kijk ik naar buiten en ja hoor, de zon breekt door. Zonder enig twijfel besluit ik foto’s te gaan maken en vertel dit aan mijn vrienden… “Jongens, ik ben binnen een uur terug!” Ze zijn niet erg verbaasd aangezien het niet de eerste keer is.

Rennend door mijn huis pak ik alle spullen en bedenk ik de dichtstbijzijnde fotolocatie… de Hefbrug! Het regent nog steeds, maar de zon schiet door de donkere bewolking heen. Eenmaal aangekomen klopt het plaatje helemaal. Door de hevige regenval ligt er een gigantische plas vlak voor de Hefbrug. De zon is inmiddels doorgebroken en toont zijn glorie met diepe rode en oranje tinten die volledig terugkomen in de reflectie van de plas. Na de eerste klik weet ik gelijk dat ik een goede keuze heb gemaakt om foto’s te maken. Soms moet je moeite doen om de mooiste momenten vast te leggen, dat zijn vaak mijn favoriete foto’s, de foto’s waar ik een verhaal bij kan vertellen.

Deze foto vind je terug in onze nieuwe kalender in de maand augustus. Het is een ode aan een regenachtige zomer…. Om toch maar even heel duidelijk te maken dat Rotterdam zelfs in de regen de mooiste stad van Nederland is!

Groeten,
Frank Luijendijk
Milan van der Meer

Deze foto aan jouw muur? Klik hier 🙂
Deze foto is ook te vinden in onze nieuwe Prachtig Rotterdam kalender voor 2018!

Bewaren

Bewaren